Rólunk

Azaz inkább Önről

_dsc0347

Bognár István vagyok az IZX Marketing Ügynökség alapítója.

Köszönöm, hogy ellátogatott az oldalamra. Ügynökségem kezdő, kis és közepes vállalkozásokkal foglalkozik. Egy egészen rendkívüli úton fogom Önt végigkísérni. Ez az út, vagy utazás az Ön naggyá válásáról fog szólni. Kiszabadítom az Ön személyes időbörtönéből, hogy az út végén azt tehesse, amit csak szeretne. Szeret profival együtt dolgozni? Mit jelent ez? Talán ha két másik fogalmat is említünk és feltárjuk a különbségeket egyértelművé fog válni.

Az első fogalom a kókler. Mindent megígér Önnek, mindent jobban tud, mint Ön, de csak ígéretek vannak teljesítés nélkül, rendkívül kreatív a kifogásokban. Sokba kerül ahhoz képest, hogy a végén nincs eredmény, vagy veszekedés alakul ki, melynek során a kókler Önt fogja hibáztatni az elmaradt eredmények miatt.

A második fogalom az amatőr. Lelkes, eredményeket tud felmutatni, amikkel Ön akár elégedett is lehet. Viszonylag olcsó, tele bizonyítási vággyal. Olyan funkciókat is Önre terhel, amikre nincs szüksége Önnek. Messze nem a piacvezető megoldásokat nyújtja. Viszonylag könnyen szót tud vele érteni, de sokszor nem Ön áll a középpontban, hanem amatőr megbízottjának bizonyítási vágya.

A profi meghallgatja Önt, az elképzeléseit, majd rámutat, hogy Ön egy dobozban van. Felnyitja a doboz tetejét, kisegíti Önt a keretei közül és egy egészen új világot mutat be Önnek. Stratégiai lépésekben gondolkodik, érthetetlenül egyszerű, de többszörösen letesztelt és eredményes módszereket tanít meg Önnek alkalmazni. A profi az Ön legdrágább vagyonát, az idejét termeli Önnek vissza. Általában egy évre előre megmondja, hogy mi lenne a helyes lépés, amit egy év múltán Ön be is fog látni, amikor is emlékeztetni fogja, hogy ezt már egy éve mondta. Egy profi nem kér pénzt. Ez elsőre kicsit érthetetlen, de a profi nem is lenne profi, ha nem tudná elvezetni arra a szintre Önt, amikor már Ön könyörög azért, hogy fizethessen, mert nem szeretné elveszíteni azt a kapcsolatot, ami már nem is üzleti jellegű, hanem sokkal inkább baráti. Mindenki szívesen tekinti azt az embert barátjának, aki pénzt tesz az Ön zsebébe. Egy profi megtévesztően alázatos. Amíg a kókler és az amatőr fennhangon hirdeti a tudományát, addig a profi szerény, de precízen mérhető változtatásokat javasol. A profi furcsa módon tanulni akar Öntől, ezzel is arra serkenti Önt, hogy Ön is akarjon tőle tanulni.

A profi nem Ön helyett, hanem Önnel egy csapatban dolgozik, de nem az Ön utasításaink szolgai végrehajtója. Az az elképzelés, hogy – „Na van egy jó ötletem profikám, csináld meg, ha olyan jó vagy, aztán ha lesz lóvé szétdobjuk!” – nem működő képes. Ha bemennék egy kocsmában és az ott egész nap időző egyik törzsvendégnek fizetnék egy sört, ha megmondja hogyan tudnék pénzt keresni, kapnék jó pár ötletet. Ha az én időm rovására kellene kiderülnie, hogy mások üzleti ötlete működőképes-e, akkor nem lenne időm az igazán komoly, tevékeny ügyfelekre, akik már fektettek be tőkét és munkát is az üzletükbe, de szeretnének belőle minél többet profitálni. Én ilyen esetekben tudok hasznos lenni. A kaland nem rólam, hanem Önről szól.